Paardentrainster uit Eemnes (21): "Ik ben mishandeld door agenten"

Archieffoto.
Archieffoto. © ANP
EEMNES - De 21-jarige Chantal Korver uit Eemnes zegt ernstig te zijn toegetakeld door de politie. Ze werd aangehouden na een ruzie op straat en dat ging erg hardhandig. De politie zegt dat ze zich verzette bij de aanhouding.
In de Gooi- en Eemlander doet de vrouw, die in het dagelijks leven paardentrainer is, haar verhaal. Ze bezocht twee weekenden terug de kermis in Blaricum en zat bij een vriend achterop de fiets toen ze tegen iemand aan botsten. Vervolgens ontstond ruzie met een groepje mensen.
Chantal krijgt een klap op haar neus, later blijkt dat die is gebroken. Naar eigen zeggen probeerde ze zichzelf te verdedigen door te slaan met haar fietsslot. Precies op dat moment kwam de politie aan.

VERWONDINGEN

In de krant vertelt Chantal dat ze enorm hard is aangepakt door agenten. Ze sleurden haar over de grond en een agent ging op haar zitten. Ze had over haar hele lichaam schaafwonden, een schouder uit de kom, een scheur of breuk in haar ellebogen en bloeddoorlopen ogen. Bovendien gaat ze vandaag onder narcose om haar neus te laten herstellen.
Chantal wil aangifte doen tegen de politie en de man die haar neus heeft gebroken. Ze heeft een advocaat in de arm genomen. Op Facebook heeft ze een bericht geplaatst met de vraag of iedereen haar met rust wil laten nadat ze haar verhaal deed in de krant.
De politie meldt dat de 21-jarige aangehouden vrouw zich verzette tegen de politie, "zodat er twee agenten nodig waren om haar onder controle te krijgen. Later bleek dat de vrouw gewond is geraakt, onder meer aan haar arm."
Het onderzoek naar de zaak is nog in volle gang. De politie hoopt dat getuigen van de vechtpartij zich melden. Dat kan via het telefoonnummer 0900-8844. De vechtpartij was rond 2.15 uur in de nacht op zondag 19 augustus aan de Kerklaan in Blaricum. Mogelijk hebben mensen gefilmd.

HESJES

Chantal Korver was eerder deze maand nog ook in het nieuws, onder meer bij RTV Utrecht, omdat ze hesjes had ontworpen die ruiters van onervaren paarden kunnen dragen. Op zo'n hesje staat een grote L (bekend van lesauto's) en de tekst 'Let op! Jong paard'. Doel daarvan is dat andere weggebruikers meer rekening houden met eventueel onverwacht gedrag van paarden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.