Burgemeester sluit beschoten café in Veenendaal

Het Dak van de Markt vanmorgen.
Het Dak van de Markt vanmorgen. © RTV Utrecht / Mark van der Wel
VEENENDAAL - Café Het Dak van de Markt in Veenendaal moet twee weken op slot. Dat heeft burgemeester Piet Zoon bepaald, nadat vannacht opnieuw iemand met een vuurwapen op het café heeft geschoten.
Bij het Veenendaalse café aan de Markt gebeurden dit voorjaar twee eerdere incidenten met een vuurwapen. De eerste keer, eind april, probeerde iemand op het pand te schieten en raakte hij of zij daarbij bijna zijn eigen voet. Een week later werden ruiten met kogels doorboord. Vannacht hoorden getuigen opnieuw knallen. Onduidelijk is wie erachter zit en wat het motief is.

POLITIEONDERZOEK

Zoon sprak vanmorgen met de uitbater van het café en zegt tegen RTV Utrecht dat hij, hoewel hij met hem te doen heeft, geen andere mogelijkheid ziet dan de zaak voorlopig te sluiten. "Ik vertrouw erop dat het politieonderzoek een dader zal opleveren en vooral de reden waarom dit is gebeurd."
Het Dak van van de Markt opnieuw beschoten
Het café moest al eerder dicht een tijdje dicht op last van de burgemeester. "We willen in Veenendaal veilig uitgaan en dit past gewoon niet in onze stad", zegt Zoon. "Ik sta met mijn rug tegen de muur. Misschien zou ik als persoon wel anders willen, maar als burgemeester ben ik verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid."

LICHTEN UIT

Een buurtbewoner, die wel vaker rumoer bij het café hoort, werd vannacht wakker van de schoten. Toen hij zich realiseerde wat er aan de hand was deed hij geschrokken de lichten uit.
Een getuige die tijdens de schietpartij in een naburig café was heeft zeker vier knallen gehoord. "Ik was binnen dertig seconden buiten, maar heb niemand gezien."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.