RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Spannende eerste schooldag voor Alex: "Ik kan buitenspelen en ze hebben een schommel!"

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Van spanning is vanochtendnog weinig te zien bij de 4-jarige Alex. Ze zit rustig aan de ontbijttafel haar boterhammetje te eten. Toch moet er in haar hoofd van alles omgaan. Vandaag is namelijk de dag dat ze voor het eerst naar school gaat. "Ik ga al naar deeerste groep. Dat vind ik leuk!"

Net als Alex beginnen vandaag duizenden kinderen aan hun eerste dag op de basisschool. Dat is voor de kleutersbest eeningrijpende gebeurtenis, maar voorouders is het natuurlijk ook spannend. "Ik hoop dat ze het gewoon leuk gaat vinden", zegtBabette, de moeder van Alex. "Dat ze daar niet gaat zitten huilen en naar huis wil."

Als Alexeven lateraan de hand van haar moeder het schoolplein oploopt lijkt het er in ieder geval niet op dat ze huiswaarts wil keren. Ze rent meteen naar een van de klimrekken. "Ik kan hier buitenspelen en er is een schommel!"

RODE LOPER
Basisschool De Fakkel in het Utrechtse Tuinwijk,waar Alexnaar groep 1 gaat, maaktvan de eerste schooldag echt iets bijzonders. Uit volle borst wordt het schoollied gezongen en de rode loper gaat uit voorde kinderen en de leerkrachten. Want naast een hoop nieuwe leerlingenzijn ook veel leraren hier voor het eerst.

Ik ga al naar de eerste groep. Dat vind ik leuk!"
Alex Kooistra - gaat voor de eerste keer naar school

Zeven docenten maar liefst namen voor de vakantie afscheid en er moesten dus gauw nieuwe gevonden worden. Dat valt niet mee: veel scholen kampen met enorme lerarentekorten. Maar het is De Fakkel gelukt. "We zijn gewoon een ontzettend leuke school", zegt juf Sylvia. "Het gaat hartstikke goed hier."

LUCHTKUSJE
Alex is ondertussen op zoek naar haar persoonlijke kapstokje. Met een beetje hulp van mama is die zo gevonden. Daarna loopt ze rustig het klaslokaal binnen. Met grote ogen neemt ze alles in zich op. Al snelheeft een plekje gevonden aan een tafel in de hoek. Ze neemt er een puzzeltje bij en het lijkt al bijna alsof ze hier al jaren zit.

Mama blijft nog even een halfuurtje en dan is het echt tijd om te gaan.Alexkrijgt nog een dikke knuffelen gaat dan in de kring zitten.Mama krijgt nog een luchtkusje en dan is haar schoolcarriredefinitief begonnen.

RTV Utrecht ging mee met de eerste schooldag van Alex.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -