"Broers topcrimineel Ridouan Taghi opgepakt na 'vergismoord' in Marokko"

De politie verspreidde onlangs deze opsporingsfoto van Taghi.
De politie verspreidde onlangs deze opsporingsfoto van Taghi. © Politie
VIANEN - De twee mannen die in Marokko zijn opgepakt voor de liquidatie van een rechterszoon, zijn de broers van de voortvluchtige Ridouan Taghi uit Vianen. Dat bevestigt de advocaat van de broers aan De Telegraaf.
De zogenoemde 'vergismoord' was volgens de krant vorig jaar. In een uitgaansgelegenheid in het Marokkaanse Marrakech wilden de broers van Taghi de horeca-eigenaar vermoorden. Maar er ging iemand anders op zijn stoel zitten. Die persoon, de zoon van een rechter, werd 'per ongeluk' om het leven gebracht met een vuurwapen.
Volgens De Telegraaf is Ridouan Taghi (40) opdrachtgever van de moord die zijn broers zouden hebben uitgevoerd. De horecabaas is een rivaal van Taghi.

MOCRO OORLOG

Ridouan Taghi staat in Nederland op de Nationale Opsporingslijst. Hij wordt gezien als kopstuk in de zogenoemde Mocro-oorlog. Justitie verdenkt hem ervan dat hij opdracht heeft gegeven voor meerdere liquidaties. Toen Utrechter Nabil B. onlangs als kroongetuige in de rechtbank veel informatie gaf over Taghi werd korte tijd later zijn broer geliquideerd in Amsterdam.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.