Moeder die dochtertje (2) uit raam gooide in Overvecht moet psychiatrisch ziekenhuis in

Ambulancemedewerkers bij de flat na het springdrama.
Ambulancemedewerkers bij de flat na het springdrama. © Michiel van Beers
UTRECHT - De Utrechtse vrouw die in mei haar 2-jarige dochter uit het raam gooide in Overvecht, moet zich verplicht laten opnemen in een psychiatrisch ziekenhuis. Dat heeft de rechter bepaald.
Patricia M. (41) had een psychotische stoornis. Ze was ervan overtuigd dat haar gezin gevaar liep. Nadat ze haar dochter naar beneden gooide uit haar appartement op de derde etage aan de Othellodreef, sprong ze ook zelf uit het raam. Het meisje hield 'slechts' een beenbreuk over aan de metershoge val.
De rechter oordeelt op basis van verklaringen van een psycholoog en een psychiater dat de vrouw niet toerekeningsvatbaar was. Daarom is ze niet schuldig aan poging tot doodslag. Wel vindt de rechtbank dat een psychiatrisch ziekenhuis 'de enige optie is' waarbij de maatschappij en de verdachte worden beschermd.
De uitspraak van de rechter komt overeen met de eis van het OM. Ook de aanklager vindt dat poging tot doodslag niet bewezen kan worden.
Toen het drama gebeurde was de man van Patricia M. ook thuis. De twee hebben nog altijd een relatie met elkaar. "Ik krijg heel veel steun", zei M. vorige week in de rechtbank. "Mijn familie en mijn man helpen mij enorm."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.