Decathlon zet vol in op Utrecht met winkels in The Wall en binnenstad

© Koolhoven & Partners
UTRECHT - Sportwinkelketen Decathlon krijgt een vestiging in The Wall langs de A2 in Utrecht. Het filiaal is 4600 vierkante meter groot en opent eind dit jaar de deuren. 
Het van oorsprong Franse Decathlon is actief in 43 landen met meer dan 1400 winkels en 80.000 medewerkers. De vestiging in winkel- en belevingscentrum The Wall is de vijftiende in Nederland.

VREDENBURG

Decathlon aast ook nog altijd op het voormalige C&A-pand aan het Vredenburg. De welstandscommissie schoot een eerder gevelontwerp af, maar een nieuw plan van een andere architect wordt momenteel beoordeeld, zegt Nick van de Sanden van Decathlon. Als het wordt goedgekeurd, verwacht de sportwinkelketen eind volgend jaar open te kunnen in het centrum van Utrecht.
Decathlon zal, naast het aanbieden van sportartikelen, ook gaan samenwerken met lokale sportverenigingen en scholen. Het plan is om (sport)evenementen te organiseren.
Decathlon heeft naar eigen zeggen 'een missie om de sportparticipatie nog verder vergroten'. "Niet alleen onder de inwoners van de gemeente Utrecht, maar ook onder de 200.000 automobilisten die dagelijks over de A2 bij Leidsche Rijn rijden."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.