Schietpartij in Nieuwegein, bewoner ontkent betrokkenheid

© 112 Media Utrecht
NIEUWEGEIN - Op de Marterweide in Nieuwegein zijn inderdaad schoten gelost. De politie heeft vanmorgen bekendgemaakt dat er kogelhulzen zijn gevonden. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.
Nieuwegeiners in de omgeving van de Marterweide werden gisteravond om 23.30 uur opgeschrikt door een reeks luide knallen. De politie kreeg meerdere telefoontjes van ongeruste bewoners. Getuigen meldden dat ze mensen hebben zien wegrennen. Die waren al verdwenen toen de politie in de straat aankwam.

HUIS

De hulzen lagen bij een huis aan de Marterweide. Agenten hebben de bewoners gesproken en het huis doorzocht. Daaruit is niet duidelijk geworden wie de schoten heeft gelost en wat de aanleiding was.
De hoofdbewoner van het huis zegt tegen RTV Utrecht dat hij niets met de schietpartij te maken heeft. Een buurvrouw zou hem hebben verteld dat ze kort voor de schoten een man en een vrouw op straat ruzie heeft horen maken. Na de knallen zou ze een auto hebben horen wegrijden.

LACHEND WEGGEREDEN

Een andere buurtbewoonster vertelt dat ze de schoten ook heeft gehoord. Volgens haar zijn er daarna mensen lachend weggereden in een auto.
De politie onderzoekt wat zich precies heeft afgespeeld op de Marterweide. De recherche hoopt dat getuigen opvallende zaken hebben gezien of misschien zelfs hebben gefilmd rond de schietpartij.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.