Stille tocht en herdenking voor verongelukte Koen van Keulen (17)

© Caspar Huurdeman
BAARN - Zo'n 150 deelnemers liepen vanmiddag een stille tocht voor Koen van Keulen (17) die vorige maand omkwam door een noodlottig ongeval in Italië.
De wandeling ging van het Baarnsch Lyceum, waar de jongen op school zat, door het bos naar café Prins Hendrik in centrum van Baarn.
Het Baarnsch Lyceum hield vanmiddag ook een besloten herdenking voor Koen.
© Caspar Huurdeman
Koen viel vorige maand op de terugweg naar zijn camping bij het Gardameer in een afgrond. Na een dagenlange zoektocht werd hij dood gevonden. Eerder waren er al een rouwbijeenkomst en een stille tocht voor de scholier.
Henk van Ommen - rector Baarnsch Lyceum
Tussen 15.00 en 16.00 uur werd de bijeenkomst opgeluisterd met muziek, onder meer door Koen zelf geschreven. Ook waren er toespraken, haalden vrienden en schoolmedewerkers herinneringen op en werd er een korte film over zijn leven getoond.

"IN ONZE HARTEN"

"Het werd een zomervakantie met een rouwrand", aldus rector Henk van Ommen. "Dat ik de leerlingen bij de herdenking wil meegeven is dat hoewel Koen er niet meer is, en de pijn die dat met zich meebrengt, hij toch ook doorleeft. Door hoe hij heeft geleefd, wat hij voor andere jongeren heeft betekend en de gezelligheid die hij heeft gebracht, blijft Koen in onze harten."
Koen was geen doorsneeleerling, zegt Van Ommen. "Hij had een duidelijke autonomie en was niet altijd de braafste jongen. Dat past bij zijn leeftijd en dat paste bij Koen. Maar temidden van al het verdriet is het ook mooi om te zien dat hij een kant had die niet iedereen zag, en die medeleerlingen vanmiddag zullen weergeven. Hij was empathisch en kon vrienden een hart onder de riem steken."

EEUWFEEST

Het Baarnsch Lyceum, dat in 1919 werd gesticht viert dit schooljaar ook het eeuwfeest. De school werd in 1919 gesticht en Koen organiseerde er zelf voor een deel mee aan de feestelijkheden die deze week beginnen. Van Ommen sprak erover met de ouders van Koen en met leerlingen.
"Koen zou zeker hebben gewild dat het feestje doorgaat, maar het is wel moeilijk om emotioneel een brug te slaan tussen het verlies van een leerling en een aantal festiviteiten", zegt hij. "We hebben de grote opening eraf gehaald, want dat past nu niet meer. Maar de sportactiviteiten en het dj-feest met een lichtshow waar Koen zelf aan meegewerkt heeft gaan door."

STILLE TOCHT

Na de besloten bijeenkomst vanmiddag op het Baarnsch Lyceum houden leerlingen een stille tocht naar het onder scholieren populaire café PH in Baarn. Ze organiseerden dat zelf, met hulp van burgemeester Mark Röell van Baarn, die zelf ook aanwezig zal zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.