Zomer keert terug: vanaf zondag 25 tot 30 graden

© ANP
UTRECHT - Met het grijze en wisselvallige weer van de afgelopen tijd zou je het niet echt meer verwachten, maar het (na)zomerweer waar veel mensen op hopen, komt er toch echt aan. Vanaf zondag loopt de temperatuur mogelijk op naar 25 tot 30 graden. Daarbij is het vrij zonnig en is de buienkans zeer klein, meldt Weeronline.
Vanaf vandaag is het al aan de warme kant voor de tijd van het jaar met 21 tot 24 graden. Zon en wolken wisselen elkaar af. Morgen trekken ook buien over het land. De dagen daarna is het normaal Nederlands zomerweer met een enkele bui en 19 tot 21 graden.
"Volgens de huidige computerberekeningen is de kans 70 procent dat de temperatuur vanaf zondag boven normaal uitkomt met 22 graden of meer", aldus Weeronline. "Er is zelfs 50 procent kans dat het ergens in Nederland zomers warm wordt met maxima van ruim 25 graden! Mocht de nazomer losbarsten dan lijkt deze minimaal een halve week te duren."
Of het mooie weer langer aanhoudt is even afwachten. De kans is in ieder geval klein dat de herfst op volle toeren gaat draaien. Slechts 10 procent van de modelberekeningen komt op dit moment met fris (15 tot 18 graden) en nat herfstweer op de proppen.
Volgens Weeronline is het nog steeds uitzonderlijk droog en behoort 2018 tot de 5 procent droogste jaren sinds het begin van de metingen. Volgens de huidige verwachting passeert het neerslagtekort halverwege volgende week alweer de grens van 300 millimeter.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.