Extra wijkagenten na schietincident in Nieuwegeinse Marterweide

© 112 Media Utrecht
NIEUWEGEIN - Komende dagen is er stadstoezicht, een wijkcoördinator en extra wijkagenten in de buurt van de Marterweide in Nieuwegein aanwezig. Dat laat loco-burgemeester Ellie Eggengoor weten aan RTV Utrecht na het schietincident van gisteravond.

ONDERZOEK

"Op dit moment is het onderzoek nog in volle gang. De komende dagen zijn politie en recherche er nog druk mee en we wachten het onderzoek af. Het is logisch dat mensen in de buurt erover met elkaar spreken en daarom is er de komende dagen meer toezicht aanwezig", zegt Eggengoor.
Het gebeurt nog wel eens dat ik vuurwerk hoor, maar dit ging echt zo snel achter elkaar dat ik dacht: dit klopt niet
buurtbewoner
Gisteravond werd er geschoten in de Nieuwegeinse wijk Batau-Noord. Buurtbewoner Brigitte Favier lag al in bed en hoorde duidelijk knallen rond half twaalf. "Het gebeurt nog weleens dat ik vuurwerk hoor, maar dit ging echt zo snel achter elkaar dat ik dacht: dit klopt niet. Ik ben gelijk naar het raam gelopen en het enige dat ik zag was een grote grijze auto die wegreed met twee mannen erin die aan het lachen waren."

RUZIE

Een andere buurtbewoner zegt dat ze een vrouw en een man ruzie hoort maken en dat er daarna schoten klinken. De politie wordt gebeld en eenmaal ter plaatse vinden agenten verschillende kogelhulzen. De hulzen worden gevonden bij een huis aan de Marterweide. De bewoner van het huis zegt dat hij niks met het schietincident te maken heeft en dat hij geen vijanden heeft. Volgens hem vond de ruzie toevallig plaats voor zijn woning.
Volgens buurtbewoners is de Marterweide een rustige straat waar eigenlijk nooit iets gebeurt. Er wordt opvallend laconiek gereageerd op de knallen van gisteren. Ook Brigitte laat zich niet gek maken. "Het is niet leuk natuurlijk. Het hoort ook niet, maar ja, ik kan er niks mee. Ik zat veilig binnen, wat kan er gebeuren?"
RTV Utrecht ging de nacht na het schietincident langs in de wijk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.