Richard Krajicek geeft tennisles aan patiëntjes Prinses Máxima Centrum

© RTV Utrecht
UTRECHT - Richard Krajicek heeft vanmiddag een bezoek gebracht aan het Prinses Máxima Centrum. Patiëntjes kregen een clinic van de oud-tennisser. In het ziekenhuis in Utrecht, dat eerder dit jaar werd geopend, worden kinderen behandeld die kanker hebben.
Toen Krajicek het aanbod kreeg om een les te geven aan de patiëntjes, twijfelde hij geen moment. "Ik vind het sowieso leuk om met kinden te werken en ze enthousiast te maken voor sporten. Dit is nu een stapje verder, want het zijn kinderen die heel ziek zijn en soms weinig energie hebben. Leuk om te kijken of we die kinderen aan het sporten kunnen krijgen."
De 13-jarige Elena heeft leukemie en kan nu daarom niet meer zo sporten, zoals ze vroeger deed. Ze vindt het geweldig dat Richard Krajicek er vandaag was. "Hier is niet altijd alles even leuk. Nu wordt er zoiets leuks georganiseerd. En het heeft te maken met sport, dat vind ik sowieso leuk."
Als het lukt om de kinderen te enthousiasmeren, is het niet alleen leuk, maar ook goed voor de patiëntjes, weet Krajicek: "Veel kinderen die kanker hebben gehad, starten daarna niet meer op. Bij het Prinses Máxima Centrum willen ze kinderen die ziek zijn juist laten proberen om dat sporten op te starten en dan kijken of ze zoveel mogelijk het normale leven weer op kunnen pakken, nadat ze genezen zijn," zegt de tennisser. "Ook is het een mooie manier om andere kinderen te ontmoeten, zodat je niet in een isolement terecht komt."
De tennisser zet zich vaker in om kinderen aan het sporten te krijgen. Met zijn eigen stichting, de Krajicek Foundation, komt hij in wijken waar kinderen weinig mogelijkheden hebben om te sporten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.