RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Houten wil nog vierduizend extra huizen bouwen

HOUTEN - De gemeente Houten gaat de komende jaren fors groeien. Tot 2025 wil het college bovenop de ruim duizend huizen die al waren ingepland nog eens vierduizend huizen extra uit de grond stampen. Dat staat in het collegeprogramma 'Duurzaam, ondernemend en dichtbij' dat vanmiddag is gepresenteerd.

Met de bouwplannen wil het college helpen de woningkrapte in de regio op te lossen. In totaal is er rond de stad Utrecht behoefte aan zo'n 100.000 huizen. Waar de woningen gebouwd moeten worden is nog onderwerp van discussie. Houten kampt met ruimtegebrek.

Politiek ligt het uiterst gevoelig. Houten heeft altijd gesteld niet buiten de Rondweg te willen bouwen. "Maar daar kijken we nu wel naar", aldus VVD-wethouder Herman Geerdes. Ook hoogbouw wordt niet uitgesloten.

FILES
Het college (CDA, VVD, GroenLinks en ChristenUnie) wil extra goed kijken naar de verkeersafwikkeling. Houten trekt daarin onder meer op met buurgemeente Bunnik, de provincie en andere partijen. "Ik verwacht dat binnen deze collegeperiode de oprit van de Limesbaan richting de A12 naar het oosten gerealiseerd is", zegt wethouder Kees van Dalen. "Het plan ligt op de tekentafel en is bijna klaar."

BURGER AAN ZET
Het college heeft nog heel wat 'open eindjes' in het collegeprogramma staan. "Dat is een bewuste keuze", zegt GroenLinks-wethouder Hilde de Groot. "We willen echt dat de Houtenaren meedenken over hoe we Houten nog mooier kunnen maken. We zullen als college veel vaker dan vroeger de wijken in om met bewoners te praten wat ze willen en wat er leeft. Inspraak is heel belangrijk wat ons betreft."

Volgens wethouder Van Dalen is wel van belang dat er van twee kanten inzet getoond wordt. En dat is nodig. Tijdens inloopavonden na de formatie waarbij burgers met ideeŽn konden komen, kwamen vooral de achterban van politieke partijen en wat ouderen af. Jongeren waren er amper. "Ik doe dan ook een oproep", zegt Van Dalen. "Als er plannen zijn of ideeŽn; stap naar voren. Uiteindelijk beslist de gemeenteraad, maar we willen het echt met de bevolking gaan doen. Het zal in het begin aftasten worden, maar we hopen dat het lukt."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -