Henk Dissel droomt van concert in Galgenwaard

© RTV Utrecht
ZEIST - Henk Dissel droomt van een concert in stadion Galgenwaard. De volkszanger uit Zeist heeft het idee zelfs al besproken met FC Utrecht, vertelt hij in gesprek met Bingo FM.
"Maar het schijnt niet zo makkelijk te zijn omdat er open zijkanten zijn", zegt Dissel in gesprek met De Dinsdag Is Weer Leuk. "Anders misschien de Kuip of het Philips Stadion. Maar ik zou het het allerliefste doen in de Galgenwaard."

HIT

De carrière van Dissel (27) gaat als een komeet. Zijn single 'Ware Liefde' bereikte vorige week opeens nummer 1 in de iTunes top 100, ondanks concurrentie van de overleden Aretha Franklin.
Reden voor de redactie van De Dinsdag Is Weer Leuk om Dissel uit te nodigen in de studio. Maar door een communicatiefout was hij niet op komen dagen. Via de telefoon liet hij zich alsnog even horen.
Zijn nummer 1-klassering omschrijft hij als 'heel bijzonder'. "Ik wilde het lied aanvankelijk niet eens uitbrengen, maar heb 'm toch maar op Spotify en iTunes gezet. Toen kwam ie opeens op nummer 1."

WAARZEGGER

Wat ook meespeelde, was dat een waarzegger hem adviseerde om het nummer toch uit te brengen. "Hij heeft mijn hele carrière al voorspeld en hij heeft alles nog goed gehad. Ik ben heel nuchter, maar hij voorspelde ook dat ik mee mocht doen met de Toppers. Als ik zo doorga kom ik in het rijtje René Froger en Marco Borsato, zegt hij."

TOEKOMST

Naast de Galgenwaard heeft Dissel nog meer dromen en mooie toekomstplannen. "Mijn agenda voor volgend jaar is al vol. 12 januari sta in in de Brabanthallen. We willen volgend jaar ook in Ahoy staan. Maar mijn echte doel is een stadionconcert."
Goed nieuws voor de luisteraars van Bingo FM: binnenkort geeft hij alsnog acte de présence in de radiostudio van De Dinsdag Is Weer Leuk.
Interview met Henk Dissel op Bingo FM
Dissel trad onlangs op met de Toppers.
Dissel trad onlangs op met de Toppers. © ANP

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.