RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Fileleed bij station Driebergen-Zeist voorbij

1/2
DRIEBERGEN ZEIST - Bij station Driebergen-Zeist is een tunnel in gebruik genomen, waardoor lange files bij de overweg tothet verleden behoren.Met drumfanfare Jonathan uit Zeistvoorop, werd de onderdoorgang vanmorgen vroeg feestelijk geopend. Om 05.30 uur reed de eerste auto onder het spoor door in plaats van eroverheen.

De Utrechtse spoorbeheerder ProRail legde tussen 11 en 27 augustus het treinverkeer tussen Utrecht en Ede-Wageningenstil om de onderdoorgang te plaatsen. Nu dat klaar is kan deoverweg op de Hoofdstraatworden opgeheven.Albert Hazeleger, de projectleider van ProRail, staat er trots bij vanmorgen."Ik ben blij dat wehet gehaald hebben in 16 dagen. Maandag ging het spoor in dienst en vandaagde onderdoorgang. Hetis een mijlpaal voor de gemeentes Zeist en Utrechtse Heuvelrug".


Volgens Hazeleger moeten de files vanaf vandaagtot het verleden behoren. "Voorheen stonden automobilisten hier 25 minuten per uur vast voor deoverweg en nu kunnen ze doorrijden. De overweg was ook onveilig dus zijn we als ProRail blijdat we die mogen weghalen".

 Een trotse projectleider Albert Hazeleger van ProRail Een trotse projectleider Albert Hazeleger van ProRail | Foto: RTV Utrecht / Robert Jan Booij

Het werk in het stationsgebied is nog niet klaar.Er komt een nieuw station, met een nieuw busstation en een parkeergarage. Het aantal sporen wordt uitgebreid van drie naar vier. In 2021 moet het project helemaal afgerond zijn.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -