Cafébaas heeft videoboodschap voor schutter: "Kom in gesprek, maar laat je pistool thuis"

© Dak van de Markt
VEENENDAAL - De eigenaar van het meermaals beschoten café Dak van de Markt in Veenendaal wil in gesprek met de dader. Dat laat hij weten in een videoboodschap op Facebook.
"Volgens mij kan er geen probleem zo groot zijn dat het op deze manier opgelost moet worden. Dus meld je, kom in gesprek, maar laat je pistool thuis", aldus kroegbaas Sytse Tamminga.
De zaak van Tamminga werd in de nacht van zondag op maandag beschoten. Dat was de tweede keer in vier maanden tijd en er is ook nog een poging geweest, waarbij de dader bijna in zijn voet schoot. Tamminga: "Doordat er zondag nog personeel bij de buren was, is alles nu snel in gang gekomen. De politie is meteen een onderzoek begonnen en natuurlijk hebben we meteen de camerabeelden bekeken. Maar daarop zie je niets meer dan iemand die de Markt op komt lopen, schoten lost op mijn zaak en binnen vijf seconden weer weg is."
Sluiting lost in deze zaak niets op
Eigenaar café Dak van de Markt

GESLOTEN

Burgemeester Piet Zoon van Veenendaal heeft naar aanleiding van de beschieting besloten dat het café twee weken dicht moet. Tamminga is het daar niet mee eens en vindt dat de dader nu wordt beloond. "Sluiting lost in deze zaak niets op. Het gevaar dat dit nog eens gebeurt is komende donderdag net zo groot of klein als over twee, vier of zes weken."

MEDEWERKERS

Tamminga wijst de dader in zijn video ook op de gevolgen die de beschietingen hebben op zijn medewerkers en hun ouders. "Je hebt iets tegen mij of tegen mijn zaak, ik weet het niet, maar realiseer je dat je hier meer mensen mee raakt. Er werken hier 24 mensen, onder wie jongens en meisjes die hier een bijbaantje hebben in het weekend. Ik kan me goed voorstellen dat die ouders wat ongemakkelijker op de bank zitten voortaan. Dit moet nu ophouden!''
Bekijk hieronder de videoboodschap én de Q&A.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.