Utrechtse Heuvelrug profiteert van groei toerisme: "Ook goed voor de regio"

© ANP
PROVINCIE UTRECHT - Toeristen weten onze provincie steeds beter te vinden; met name de Utrechtse Heuvelrug doet 't goed. Zowel binnen- als buitenlandse bezoekers gaven daar in 2017 zo'n 700 miljoen euro uit, zo blijkt uit cijfers van het CBS.
Naast dat dit fijne inkomsten zijn, heeft het toerisme ook een positief effect op de regio, zo merkt Michiel van der Schaaf, directeur van het Regionaal Bureau voor Toerisme Heuvelrug & Vallei. "Het levert met name voor de omliggende dorpen veel inkomsten op", vertelt hij aan RTV Utrecht. "De werkgelegenheid groeit, de voorzieningen worden beter en de leefbaarheid is een stuk groter."
Alhoewel het grootste gedeelte van de bezoekers Nederlands blijft, komen er ook steeds meer buitenlandse toeristen richting de Utrechtse Heuvelrug. Die mix maakt het succes alleen maar groter. "Buitenlandse en zakelijke toeristen zijn voor ons eigenlijk de beste groepen", aldus Van der Schaaf. "Zij blijven vaak langer en geven daardoor ook meer uit. Die combinatie met veelal binnenlandse dagjesmensen maakt het voor ons heel profijtelijk."

TOEKOMST

De verwachting is dat er ook de komende jaren nog rek zit in het toerisme op de Utrechtse Heuvelrug. De focus ligt voornamelijk op Belgen en Duitsers, omdat zij relatief dichtbij zitten, maar er vaak toch meer een vakantie van maken en dus meer geld uitgeven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.