Verdachte dodelijk ongeluk Uithof krijgt geen andere rechters

© Menno Bausch
UTRECHT - Er komen geen andere rechters op de zaak van de man die in 2016 betrokken was bij een dodelijk ongeval op de Uithof in Utrecht. Zijn advocaat had de rechtbank gewraakt, maar dat verzoek werd vandaag afgewezen.
Bij het ongeluk op 14 september 2016 kwamen de 22-jarige Dylan uit De Meern en de 26-jarige Leroy uit Maarssen om het leven. Verdachte Raymond N. reed door rood licht op de kruising met de Weg tot de Wetenschap en de Heidelberglaan en botste vervolgens op een lijnbus. De auto kwam tegen een verkeerslichtmast tot stilstand. Leroy stierf ter plekke, Dylan overleed later in het ziekenhuis. Raymond N. raakte zwaargewond.
De advocaat van Raymond N. vindt dat de rechtbank de verdediging te weinig ruimte heeft gegeven om onderzoek te doen naar wat er precies is gebeurd. Meerdere onderzoekswensen over het horen van getuigen wees de rechtbank eerder van de hand. Volgens de advocaat loopt de rechtbank daarmee vooruit op de inhoud van getuigenverklaringen en wijst dit op vooringenomenheid.
De wrakingskamer oordeelt nu dat daarvan geen sprake is en verklaarde het wrakingsverzoek ongegrond.
Wanneer de rechters kunnen beginnen aan de inhoudelijke behandeling van de zaak is onbekend. Die stond aanvankelijk gepland voor november, maar mogelijk heeft de zaak door het wrakingsverzoek vertraging opgelopen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.