Minister Slob heeft geen probleem met islamitische school in Leidsche Rijn

© Sem van der Wal
UTRECHT - Minister Arie Slob heeft geen bezwaar tegen het feit dat openbare basisschool De Klimroos en islamitische basisschool Al Arqam in Leidsche Rijn vanaf vandaag een gebouw delen.
In antwoord op Kamervragen van de PVV schrijft hij dat er in Nederland talloze voorbeelden zijn van openbare en bijzondere scholen die zonder problemen in hetzelfde gebouw zijn ondergebracht, zo meldt de NOS

FUNDAMENTELE WAARDEN

De PVV maakt zich zorgen over de islamitische invloeden op "het Nederlandse pedagogische klimaat", maar volgens minister Slob is dat niet nodig. Hij zegt dat alle scholen in Nederland de taak hebben om de fundamentele waarden van de democratische rechtstaat uit te dragen. Dat geldt dus ook voor Al Arqam.
De komst van al Arqam leidde deze zomer tot onrust bij De Klimroos in Leidsche Rijn. Het bestuur van de openbare basisschool weigerde aanvankelijk het gebouw te delen, omdat het zich - met één ingang en één trappenhuis - niet voor twee scholen zou lenen. Ook bestaat de vrees dat de islamitische leerlingen van de Klimroos zullen overstappen naar de buren en dat daarmee een einde komt aan de gemengde, openbare basisschool.
De rechter stelde De Klimroos eind juli in het ongelijk: de gemeente Utrecht mocht leegstaande ruimtes in het gebouw aan Al Arqam toewijzen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.