Verdachte verkrachting Utrecht is voortvluchtig

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Een 23-jarige Utrechter die wordt verdacht van verkrachting van twee minderjarige meisjes is voortvluchtig. Richard G. mocht zijn proces in vrijheid afwachten, maar is vanochtend niet komen opdagen bij de rechtbank in Utrecht.
De man zou begin 2016 een meisje van veertien jaar oud bij hem thuis hebben geslagen en hebben gedreigd naaktfoto's en beelden van haar openbaar te maken. Hij wilde haar zo dwingen seks met hem te hebben.
Een ander veertienjarig meisje zou hij in april vorig jaar in zijn woning in Utrecht hebben verkracht. "Nu ga je je kleren uittrekken, anders pak ik je zusjes", zou hij volgens het OM tegen haar hebben gezegd. Vervolgens zou hij de slaapkamerdeur op slot hebben gedaan en hebben aangedrongen op seksuele handelingen.
De officier van justitie vroeg de rechter om Richard G. bij verstek te veroordelen, maar die ging daar niet in mee. De rechtbank heeft de zaak verdaagd tot 5 december. Ondertussen staat de verdachte gesignaleerd en gaat de politie naar hem op zoek.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.