Amersfoort wil 30.000 euro terug van failliet MOA

© MOA
AMERSFOORT - Het Amersfoorts college van burgemeester en wethouders wil 30.000 euro terugvorderen van de failliete Stichting Museum Oud Amelisweerd (MOA).
De gemeente Amersfoort heeft 22 van de 23 werken van de gemeentelijke collectie van kunstenaar Armando in bruikleen gegeven aan het museum op landgoed Amelisweerd bij Bunnik. Nu MOA failliet is, kan het niet meer aan de verplichtingen voldoen. Daarom heeft Amersfoort de bruikleenovereenkomst per direct ontbonden.
Aan die overeenkomst zat een subsidie vast. MOA heeft daar maar een deel van het jaar aan kunnen voldoen. Het restant wil Amersfoort terug: een bedrag van 30.000 euro.
Door het faillissement moet Amersfoort weer zelf zorgen voor de werken van Armando. Ze moeten opnieuw beheerd, opgeslagen en verzekerd worden. Daarvoor is depotruimte gehuurd.
De kosten daarvoor bedragen 5.500 euro per jaar. Een optie is om dat te betalen uit de gereserveerde subsidie voor MOA, dat nu niet meer aan het museum wordt uitgegeven. Een bedrag van bijna 250.000 euro voor de komende drie jaar. Maar daar komt nog een voorstel voor.
De curator kan nog tegen de besluiten van de gemeente Amersfoort in beroep gaan, maar het college van B&W verwacht niet dat dit gebeurt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.