Kalsbeek College in Woerden helpt mavo-scholieren aan havo-diploma

De leerlingen leren mavo én havo-vaardigheden.
De leerlingen leren mavo én havo-vaardigheden. © RTV Utrecht
WOERDEN - Het Kalsbeek College in Woerden heeft als één van de eerste scholen in Nederland een mavo/havo-route. Die is bedoeld voor leerlingen met een mavo-advies die toch hun havo-diploma willen halen. Door een aangepast lespakket kunnen de leerlingen zich daar optimaal op voorbereiden.
De één wil dierenarts worden, de ander autoverkoper: maar om die dromen waar te maken, moeten de brugklassers die dit jaar aan de mavo/havo-route van het Kalsbeek College begonnen, eerst hun diploma's halen.
Gijan Koedood is decaan op het Kalsbeek College en legt uit hoe de school dat aanpakt: "Vier jaar lang bereiden we ze aan de ene kant voor op hun mavo-diploma, en ze gaan ook gewoon mavo-examen doen. Maar daarnaast is er continu aandacht en ruimte voor havo-vaardigheden en uiteindelijk kunnen leerlingen daardoor makkelijk de overstap maken."
De nieuwe manier van lesgeven is volgens de school nodig omdat het bij leerlingen die overstappen van de mavo naar de havo regelmatig mis gaat. Mavo-leerlingen missen vaak bepaalde vaardigheden die ze op de havo hard nodig hebben. En zo valt een grote groep voortijdig uit. Dat wil het Kalsbeek College met de nieuwe mavo/havo-route voorkomen.
Kalsbeek College bereidt mavo-scholieren voor op havo-diploma

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.