Rutte: weeshuis geen reden om Howick en Lili te laten blijven

© Lili en Howick bij Laat op één
AMERSFOORT - Het kabinet zet de uitzetting van de Amersfoortse asielkinderen Howick en Lili door. Ook als dat betekent dat broer en zus in een weeshuis terecht komen. Premier Mark Rutte legt daarmee de laatste smeekbede van de twee naast zich neer. Volgens Rutte probeert staatssecretaris Mark Harbers de twee kinderen met hun moeder te herenigen.
Broer en zus vrezen dat die hereniging niet gaat lukken, hun moeder woont in een klein huis waar geen plek zou zijn. In dat geval zouden ze in een weeshuis terecht komen. In een brief aan de koning en de minister-president smeekten Lili en Howick om niet uitgezet te worden. "We zijn doodsbang, want we weten niet waar we terechtkomen. Alsjeblieft, breng ons niet naar een weeshuis."
De brief heeft de minister-president naar eigen zeggen niet onberoerd gelaten. Mark Rutte: "Aan de ene kant voelt iedereen de emotie, maar er is ook de constatering dat de Immigratie- en Naturalisatiedienst hier de goede dingen heeft gedaan." De oproep helpt Lili en Howick dus niet.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.