Azc Overberg wordt tijdelijke school

© COA
OVERBERG - Het voormalige asielzoekerscentrum in Overberg wordt de komende maanden gebruikt als school. Minderjarige asielzoekers die worden opgevangen in het azc in Leersum krijgen er les. De school opent komende week, laat de gemeente Utrechtse Heuvelrug weten in een brief aan de raad.
In Leersum worden de komende dagen vijftig jonge asielzoekers geplaatst in het azc. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers wil deze jongeren les gaan geven in Overberg. Het azc in Overberg staat al sinds begin dit jaar leeg. In het pand werden sinds 2014 minderjarige asielzoekers opgevangen, maar het pand werd overbodig toen de instroom van vluchtelingen afnam.
De gemeente laat weten dat allerlei vergunningen voor het gebruik van het pand nog geldig zijn. Ook is het pand nog ingericht om les te geven. Er kan daarom nu moeiteloos een school gestart worden. Direct omwonenden zijn per brief geïnformeerd door de gemeente.
De situatie is tijdelijk en duurt tot en met juni volgend jaar. De gemeente Utrechtse Heuvelrug wil daarnaast over een half jaar een evaluatie om te bekijken hoe de situatie bevalt. Dan wordt onder meer gekeken naar eventuele overlast en naar de kosten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.