Utrechts bedrijf zet beelden online van dief: "Jammer dat jij onze hartelijkheid kapot maakt"

© Google Streetview
UTRECHT - Het Utrechtse bedrijf WSB Finishing Equipment heeft beelden online gezet van een brutale dief. De man liep op klaarlichte dag de zaak binnen en nam in korte tijd voor tienduizenden euro's aan apparatuur mee uit de showroom.
Volgens een woordvoerster van het bedrijf gaat het mogelijk om ongeveer 30.000 euro schade. WSB Finishing Equipment is een technische groothandel voor oppervlakte behandeling. In de showroom stonden onder meer allerlei dure pompen die zijn meegenomen door de dief.
Op de beelden is goed te zien hoe de man op badslippers de zaak binnenloopt. Hij heeft een zonnebril op en kijkt rustig om zich heen in de verlaten showroom. Even later loopt hij op zijn gemak naar buiten, terwijl hij een mobiele pomp meezeult.
De apparatuur werd al op 30 mei gestolen. De zaak lag lange tijd bij de politie, maar toen dat niets opleverde, besloot het bedrijf de beelden op Facebook te zetten.

DEUR VOORTAAN DICHT

In begeleidend bericht schrijft het bedrijf aan de dief: "WSB streeft er naar om een open & warm bedrijf te zijn richting haar klanten en had daarom destijds besloten om de voordeur open te laten. Jammer dat jij onze hartelijkheid kapot maakt, door apparatuur mee te nemen en daar niet eens voor te betalen en/of je gegevens achter te laten."
In de meest vriendelijke bewoordingen wijst het bedrijf de dief erop dat hij online een account kan aanmaken om de garantie te verlengen. Ook wordt hem aangeraden een cursus te volgen bij het Utrechtse bedrijf zodat hij leert hoe de apparatuur gebruikt moet worden.
Het bedrijf besluit met de boodschap dat ze de dief veel plezier wensen. Facebookvolgers worden ondertussen gevraagd of ze meer informatie hebben over hem hebben.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.