RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrecht krijgt van minister geen extra geld voor Noordelijke Randweg Utrecht

UTRECHT - De gemeente Utrecht krijgt van het Rijk geen extra geld voor het aanpakken van de Noordelijke Randweg. Dat heeft de minister laten weten in een overleg met wethouder Lot van Hooijdonk.

Op de Noordelijke Randweg bij Overvecht is de verkeersdruk hoog. Er staan veel files en omwonenden ervaren veel overlast. De gemeente wil de doorstroming verbeteren met drie onderdoorgangen bij de rotondes. Vooralsnog is er budget voor één onderdergang bij het Robert Kochplein. In het ontwerp is daarom voor zowel het Gandhiplein als Dunantplein rekening gehouden met een viaduct als terugvaloptie.

Wethouder Lot van Hooijdonk heeft minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) in een overleg gevraagd om, net als de gemeente en de provincie, extra geld beschikbaar te stellen voor de Noordelijke Randweg. Volgens de bewindsvrouw zijn er echter geen mogelijkheden binnen de begroting van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Ook wil de minister geen precedent scheppen.

De gemeente zoekt nu naar andere mogelijkhedden. "Wij blijven ondanks de uitkomst van het gesprek inzetten op het bij elkaar brengen van de benodigde extra middelen voor meer onderdoorgangen", schrijft wethouder Van Hooijdonk aan de raad. 

Zo heeft de gemeente samen met de provincie Utrecht, de gemeente Amersfoort, de Universiteit Utrecht en de Economic Board Utrecht een voorstel ingediend bij Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Het doel is om een zogeheten Regio Deal te sluiten. In het voorstel wordt onder andere een bijdrage gevraagd voor het verbeteren van de verbinding tussen Overvecht en het Noorderpark door de aanleg van een onderdoorgang bij het Dunantplein.

Het aanpakken van de Noordelijke Randweg kost ongeveer 220 miljoen euro. Het meerendeel wordt al gefinancieerd door het Rijk.

Bekijk hier de plannen voor de Noordelijke Randweg Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -