Hoogst behulpzame drugsdealer aangehouden in Amersfoort

© Facebook / Politie Amersfoort
AMERSFOORT - Een 29-jarige drugsdealer uit Amersfoort is gistermiddag aangehouden in zijn woonplaats. Bij een controle bleek hij een handelshoeveelheid drugs bij zich te hebben. Thuis had hij bovendien illegale wapens en nog meer verboden middelen liggen.
Agenten controleerden de man rond 14.45 uur, toen hij op de Columbusweg reed. Zijn auto was niet verzekerd en hij was eerder dit jaar bij een drugsdeal gezien, bleek uit het politiesysteem.
De verdachte toonde zich tot verbazing van de agenten van zijn meest hulpvaardige kant. Bij de ondervraging overhandigde de man eerst een zakje wiet en daarna enkele envelopjes met vermoedelijk cocaïne. Daarna haalde hij nog zeven wikkels en een busje pepperspray tevoorschijn.

DRUGS EN WAPENS

De man was op dat moment al aangehouden op verdenking van het bezit van harddrugs, maar toen liet hij desgevraagd vallen dat hij thuis nog meer voorraad had liggen.
Met toestemming van de verdachte is zijn woning doorzocht. Daarbij zijn onder meer nog 30 wikkels, diverse zakjes wiet en een geldbedrag van zo'n 1000 euro in beslag genomen. Ook had de man een ploertendoder, een boksbeugel, een alarmpistool, drie vlindermessen en een stroomstootwapen in de vorm van een mobiele telefoon. Ook de wapens zijn door de politie meegenomen.
De verdachte zit voorlopig vast.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.