Utrechtse wildplassers en wildpoepers vaker beboet

© RTV Utrecht
UTRECHT - Of we het nu meer doen dan voorgaande jaren is niet duidelijk maar het is wel bekend dat we er steeds vaker voor beboet worden; wildplassen. Of poepen. In 2017 werd de Utrechtse inwoner er 1390 keer voor op de bon geslingerd. Ruim driehonderd keer vaker dan het jaar ervoor.
Wellicht zijn we onvoorzichtiger geworden, maar in ieder geval levert het wildplassen, of poepen, de algemene schatkist behoorlijk wat centen op. In 2017 een bedrag van 190.725 euro uit de provincie Utrecht. Bijna vijftigduizend euro meer dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB).
Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen poepen en plassen op straat maar in beide gevallen wordt men beboet. In heel Nederland zijn vorig jaar bijna veertienduizend boetes uitgeschreven. Goed voor ruim 1,8 miljoen euro.
Binnen de provincie scoort logischerwijs de gemeente Utrecht, gezien het aantal inwoners, het hoogst. Daar werden 996 boetes uitgedeeld. Amersfoort volgt met 207 bekeuringen en op de derde plaats staat Woerden met 54 uitgedeelde prenten.
In Leusden, Bunschoten en Lopik zijn de straten zoals te verwachten het schoonst. In alle drie de gemeentes heeft slechts een verdwaalde wildplasser de boete van 140 euro op de deurmat zien kletteren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.