Provincie vindt oude plan verdieping Noordelijke Randweg onhaalbaar

© Gemeente Utrecht
UTRECHT - Het plan om drie kruisingen verdiept aan te leggen op de Noordelijke Randweg Utrecht kan de prullenbak in. Dat blijkt uit de woorden van Dennis Straat, gedeputeerde van de provincie. Hij zei dat naar aanleiding van het nieuws dat het Rijk geen extra geld in het project wil steken.
"De vervelende verwachting die we hadden is uitgekomen", zei Straat zojuist in gesprek met de Provinciale Staten. "Er is geen ruimte voor financiering heeft de minister ons duidelijk uitgelegd."

VERNIEUWING

De weg ten noorden van Utrecht (bij Overvecht) slibt dicht. Daarom wordt de weg verbreed en gaat de maximum snelheid van zeventig naar tachtig kilometer per uur. Ook de drie kruisingen (Gandhiplein, Henry Dunantplein en Robert Kochplein) moeten veranderen.
Voor verhoogde kruisingen is geld, maar de gemeente en ook omwonenden willen graag dat doorgaand verkeer op de kruisingen door een tunnel gaan. Die variant is een stuk duurder.
De provincie had al 42 miljoen euro toegezegd en de gemeente 19 miljoen. Maar het Rijk gaat niet opdraaien voor het resterende geld (naar verwachting 60 miljoen).
De gemeente Utrecht wil nog andere manieren zoeken om het plan te bekostigen, maar Dennis Straat verwacht niet dat dat lukt. Hij overweegt nu twee van de drie kruisingen te verdiepen. Straat gaat nu een nieuw plan schrijven. Naar verwachting kan daar dit jaar nog door de provinciepolitiek over gestemd worden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.