Overvolle containers langs de weg in Baarn, maar leeghalen gebeurt niet

© RTV Utrecht / Caspar Huurdeman
BAARN - Overvolle containers bepalen het straatbeeld in meerdere wijken in Baarn, onder meer in de Professorenbuurt, maar de komende twee weken worden ze nog niet leeggehaald. Dat gebeurt nu namelijk nog maar eens per maand. Dat is door Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) wel gecommuniceerd naar de inwoners maar blijkbaar niet goed opgepikt, wellicht door de vakantieroes.
Dat is in ieder geval wat de gemeente Baarn denkt. In de maanden mei en juni van dit jaar kregen honderden inwoners namelijk een brief in de bus. Daarin stond dat vanaf 1 september het restafval nog maar eens per maand opgehaald zou worden.
Overal staan overvolle containers langs de weg.
Overal staan overvolle containers langs de weg. © RTV Utrecht / Caspar Huurdeman

WENNEN

Toch stonden sinds gisteravond overal containers langs de weg. Maar de vuilniswagen was in geen velden of wegen te bekennen. Die komt pas over twee weken, op 17 september weer langs. "Mensen zijn het waarschijnlijk vergeten door de vakantie", zegt een woordvoerder van de gemeente. "Dat is heel jammer. Inwoners moeten vaak nog even wennen aan een nieuw schema. In het begin was er wel wat weerstand maar de afgelopen maanden hebben we geen klachten binnen gekregen."
Door nog maar eens per maand het restafval op te halen, hoopt de gemeente het afval terug te dringen. Mensen moeten direct bij de bron het afval scheiden. Mede daarom hebben 3100 adressen al eerder een extra vierde container gekregen voor plastic afval, metaal en drankkartons. In wijken waarin de inwoners deze vierde container hebben, wordt het restafval nog slechts eens per maand opgehaald. In de toekomst heeft elk huishouden in de gemeente een extra container.
Of het afval alsnog opgehaald wordt, is niet bekend.
Of het afval alsnog opgehaald wordt, is niet bekend. © RTV Utrecht / Caspar Huurdeman
Tot die tijd probeert de gemeente de inwoners beter in te lichten en op de hoogte te houden. Of het RMN voor 17 september nog eenmaal het afval ophaalt is niet bekend.
Ondertussen zitten de inwoners met overvolle containers, die volgens buurtbewoners 'nu al enorm stinken.' Daarnaast stellen enkelen dat de informatie in de app die het RMN beschikbaar heeft gesteld, niet accuraat is. Daardoor is de verwarring nog groter geworden. Het RMN heeft nog geen reactie gegeven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.