Crèche Lunetten gaat 'slimme' peuters onderwijzen

De speeltuin van Jolie in Utrecht.
De speeltuin van Jolie in Utrecht. © ANP
UTRECHT - Kinderdagverblijf Jolie uit Lunetten gaat kinderen van 3 jaar oud die voorlopen in hun ontwikkeling 'vroegschoolse educatie' geven. Dat gebeurt in samenwerking met basisscholen uit de Utrechtse wijk.
Volgens interim-directeur Pjotr van Tilburg is vroegschoolse educatie vaak alleen gericht op kinderen met een (taal)achterstand. Jolie gaat het nu juist doen bij kinderen die al verder zijn in hun ontwikkeling. Dat gebeurt volgens Van Tilburg niet op veel plekken in Nederland.
"Samen met basisscholen uit Lunetten zorgen we er voor dat ook kinderen die zich sneller ontwikkelen op hun eigen niveau worden geprikkeld, onder andere door ze de mogelijkheid te bieden om vroegtijdig kennis te maken met basisonderwijs."
Jolie kwam eerder dit jaar negatief in het nieuws nadat een crèche-medewerkster op haar werk slagroom at van het lichaam van een halfnaakte stripper. Later concludeerde de Inspectie Kinderopvang dat Jolie veel wettelijke voorschriften niet naleeft. Maar bij nader inzien hoefde het kinderdagverblijf de deuren toch niet te sluiten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.