Armin van Buuren opent Muziekids studio in het Prinses Máxima Centrum

© ANP
UTRECHT - Armin van Buuren komt vandaag naar Utrecht om in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie de naar hem vernoemde Muziekids Studio te openen. Patiëntjes kunnen in deze studio muziek maken en lekker ontspannen. Volgens de initiatiefnemer van de studio's, stichting Muziekids, zorgt dit concept ervoor dat kinderen even het ziekenhuis vergeten. "Dat is heel belangrijk voor ze en het kan zelfs bijdragen aan een sneller herstel.''
De Utrechtse burgemeester Jan van Zanen gaat samen met een patiëntje Van Buuren helpen bij de officiële opening. De dj geeft niet alleen zijn naam aan de studio, maar denkt ook mee over het concept ervan en komt geregeld langs om samen met de kinderen muziek te maken, vertelt een woordvoerder. De stichting streeft ernaar in ziekenhuizen in heel het land Muziekids Studio's te openen.
Eerder verbonden artiesten als Guus Meeuwis, René Froger, Nick & Simon en Ali B al hun naam aan dit initiatief in ziekenhuizen in Almere, Blaricum, Hilversum, Beverwijk en Tilburg.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.