RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Jean-Paul de Jong per direct weg bij FC Utrecht

1/2
UTRECHT - Hoofdcoach Jean-Paul de Jong is per direct weg bij FC Utrecht. Dat meldt de club op de website.†De Jong is ruim een half jaar hoofdtrainer geweest bij de club, waarvoor hij als speler 371 wedstrijden speelde.


Renť van den Berg is namens RTV Utrecht op trainingscomplex Zoudenbalch


BROOS VERTROUWEN

De Jong nam afgelopen winter het stokje over van Erik ten Hag, die tussentijds naar Ajax vertrok. Destijds was het vertrouwen van de spelersgroep in de voormalige assistent al broos. "We hebben toch besloten om hem een kans te geven. Hierbij speelde, naast de ongelukkige timing van de trainerswissel, de wederzijdse loyaliteit een belangrijke rol", zegt grootaandeelhouder Frans van Seumeren.

EVALUATIE

"Tijdens de evaluatie deze zomer bleek dat de chemie en communicatie met spelers en staf nog steeds niet optimaal was", vervolgt Van Seumeren. De Jong richtte de staf vervolgens anders in. Hij werd zelf manager en liet de veldtraining over aan Marinus Dijkhuizen en Rick Kruys. "Helaas heeft dit niet het gewenste resultaat gehad, de progressie is niet in lijn met onze sportieve ambities."


">

Jean-Paul de Jong vertrok dinsdag even voor tienen bij het stadion. Hij wilde geen commentaar geven.

Het is voor iedereen een enorme teleurstelling dat het toch niet blijkt te werken"
Jordy Zuidam

REACTIE ZUIDAM

Directeur Voetbalzaken van FC Utrecht, Jordy Zuidam, geeft aan dat de club er alles aan gedaan heeft om een werkbare situatie te creŽren. "Het is voor iedereen een enorme teleurstelling dat het toch niet blijkt te werken. Uiteindelijk hebben Jean-Paul en de club in goed overleg besloten de samenwerking te beŽindigen."


De huidige veldtrainers Marinus Dijkhuizen en Rick Kruys nemen de taken van De Jong tijdelijk waar.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -