Behandeling Utrechtse moordzaken uitgesteld

© Michiel van Beers
UTRECHT - De inhoudelijke behandeling van de vergismoord op Hakim Changachi en de poging tot een liquidatie enkele dagen later is uitgesteld omdat één van de rechters ziek is. De twee zaken, waar in totaal vier verdachten terechtstaan, zouden vanaf volgende week maandag in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol behandeld worden.
De rechtbank concludeert dat het niet mogelijk is om de rechter op zo'n korte termijn te vervangen. Daar is het dossier te omvangrijk voor. De rechtbank realiseert zich dat dit "zeer vervelend is voor alle betrokkenen", maar ziet geen andere optie dan het uitstellen van de inhoudelijke behandeling.

VERGISMOORD

Changachi werd 12 januari 2017 doodgeschoten in het portiek van zijn flat aan de Faustdreef in Utrecht Overvecht. Al snel bleek dat de daders het eigenlijk hadden voorzien op drugscrimineel Khalid H. die in dezelfde flat woonde. Een nieuwe poging twee dagen later werd verijdeld, omdat H. een verdachte auto in de straat zag staan en de politie waarschuwde.
Het is nog niet bekend wanneer de zaak nu inhoudelijk wordt behandeld, maar de rechtbank streeft ernaar om de zaak begin 2019 inhoudelijk te behandelen. Dit hangt af van de beschikbaarheid van alle procespartijen en de zittingsruimte bij Schiphol.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.