Twee jaar cel voor man (24) die oude vrouw (77) wilde verkrachten

© RTV Utrecht
UTRECHT - De 24-jarige Utrechter die probeerde een 77-jarige bejaarde vrouw te verkrachten, moet twee jaar de gevangenis in. Omdat het slachtoffer zich met man en macht verzette, wist ze te voorkomen dat het tot seks kwam.
Volgens de vrouw werd ze in de lift van haar appartementencomplex gevolgd. Toen ze haar sleutel in de voordeur stopte, greep hij haar en gooide hij haar op de grond. Dat het niet tot een verkrachting kwam, was te danken aan het feit dat de vrouw haar belager hard sloeg.

LETSEL

Toch hield ze behoorlijk wat letsel over aan de worsteling: kneuzingen en schaafwonden aan haar knie, armen en ribben. Het OM noemt de actie een 'enorme inbreuk op haar waardigheid, gevoel van veiligheid en lichamelijke integriteit'. Zo durfde de vrouw lange tijd niet alleen de lift in te gaan of te gaan slapen. Ze was net een jaar weduwe toen het drama gebeurde.

STRAFVERZWARENDE OMSTANDIGHEDEN

Normaal gesproken staat voor een poging tot verkrachting zestien maanden celstraf. Maar de rechter vindt dat sprake is van strafverzwarende omstandigheden: het slachtoffer is erg oud en daardoor zeer kwetsbaar. "Ook de laffe en berekenende wijze waarop de verdachte het misdrijf heeft gepleegd is strafverzwarend."
De verdachte ontkent de beschuldigingen. Maar zijn DNA is op het slachtoffer gevonden. Volgens het OM, dat tweeënhalf jaar cel had geëist, is de Utrechter zwakbegaafd en heeft hij 'antisociale en narcistische trekken'.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.