Utrechtse Marit (6) dolblij met aanspoelen flessenpost op Ameland

© Andrea Linschoten
UTRECHT - Het Utrechtse meisje van wie flessenpost is gevonden op Ameland, is getraceerd. De ouders van de 6-jarige Marit meldden zich vanmiddag bij RTV Utrecht. Inmiddels is ze landelijk nieuws.
Het flessenavontuur van het Utrechtse meisje begon vorige maand. Marit was met haar vader, moeder en zus naar Terschelling gezeild. Op het Noorderstrand gooide ze een fles in zee met daarin een brief en een tekening van een zeester. "Ik ben heel benieuwd waar deze brief terecht komt en wanneer en door wie hij wordt gevonden", schreef de jonge Utrechtse.
Uiteindelijk was het Dorothea uit het Duitse Bonn die de fles weken later aantrof op Ameland. De Bilthovense Andrea Linschoten hielp haar bij de zoektocht naar Marit. Op sociale media plaatste ze een oproep. Haar tweet over de flessenpost werd zo'n achthonderd keer gedeeld.
Tijdens onze vakantie zagen we in een museum een expositie over flessenpost.
Moeder van Marit

MOEDER

Vandaag berichtte RTV Utrecht over de vondst en meldden de ouders zich bij de redactie. Moeder Saartje van den Heuvel legt uit hoe het is gegaan. "Tijdens onze vakantie zagen we in een museum een expositie over flessenpost. Zo kwamen we het op het idee en knutselden we wat moois in elkaars. Onze beide dochters gooiden een flesje in zee. We baalden later dat we bij Marit haar email-adres waren vergeten te melden, maar nu is juist die van haar gevonden. Hopelijk wordt ook de andere fles nog gevonden."
De 6-jarige Marit hoorde het heugelijke nieuws later vandaag toen ze uit de bso kwam. Ze is volgens haar moeder heel erg blij dat haar fles is gevonden. Ook Andrea uit Bilthoven, die de zaak aan rollen bracht, is tevreden.

LANDELIJK NIEUWS

De Utrechtse Marit is inmiddels landelijk nieuws. Ook RTL Nieuws, het AD, Editie NL, In de Buurt, DUIC en Waddeneiland Nieuws hebben het bericht opgepikt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.