Verdachte overval Mikropakket blijft vastzitten

© Menno Bausch
DE BILT/VLEUTEN - Een verdachte van een gewelddadige overval op een transportbedrijf in De Bilt blijft vastzitten. De verdenkingen van betrokkenheid bij de roofoverval en het wapenbezit zijn te ernstig, vindt de rechtbank.
De 41-jarige Hassan M. zou zijn herkend op bewakingsbeelden van de overval, maar volgens zijn advocaat Van Rhijn is hij onschuldig. 'Mijn cliënt kan er ook niets aan doen dat er veel mensen op hem lijken, betoogde de raadsman. Hij vroeg de rechter daarom de voorlopige hechtenis van M. te schorsen. 
De officier van justitie verzette zich hier met kracht tegen en zei dat ze zelden een duidelijker en zuiverder herkenning heeft meegemaakt. Bovendien heeft de politie bij hem een pistool met munitie aangetroffen. Volgens verslaggever Riks Ozinga, die bij de zitting aanwezig was, had M. zelf "waarschijnlijk ook niet gerekend op vrijlating, want hij verliet grinnikend de rechtszaal".
INSIDE JOB?
De 24-jarige medeverdachte Ayoub A. uit Vleuten mag die volgende zitting in november wel in vrijheid afwachten. Hij werkte ten tijde van de overval bij Mikropakket en zou tijdens de overval vanuit het zwaarbeveiligde pand hebben gebeld met medeverdachten buiten het gebouw en de roldeur hebben opengezet. 
Het zou ook zijn opgevallen dat hij vlak voor de overval nerveus naar buiten keek, terwijl bij het transportbedrijf op dat moment geen vrachtwagen werd verwacht. Zelf beweert A. dat hij zijn telefoon niet op zak had en dat de overvallers die hebben gevonden en gebruikt. Zijn advocaat vroeg de rechter daarom een aantal oud-colega's en een familielid van A. als getuige te laten horen. Die stemde daarmee in.

OVERVAL

Bij de gewelddadige overval in november 2016 gingen de daders er met een enorme buit vandoor. Ze stalen voor 2,1 miljoen euro aan kostbare horloges van het merk Audemars Piguet, 41 paspoorten, 30 id-kaarten, 48 rijbewijzen en 33 sieraden. Het personeel van het bedrijf aan de Universiteitsweg in de Bilt stond tijdens de overval 's nachts doodsangsten uit. De medewerkers werden vastgebonden en werden bedreigd met vuurwapens. 
De politie denkt dat er zeker vijf mannen bij de overval betrokken waren. Vier van hen drongen het bedrijf binnen, een vijfde stond buiten bij de vluchtauto te wachten. Die grijze BMW werd later uitgebrand teruggevonden in Bodegraven. Hij werd eerder gestolen in Den Haag. Daar komen vermoedelijk ook de meeste daders vandaan.

SPOORLOOS

De kostbare buit is nog altijd spoorloos. De verzekering heeft 25.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot aanhouding van alle daders. De afgelopen maanden zijn zeker nog vier personen aangehouden in verband met de overval. Zij zijn inmiddels weer op vrije voeten, maar blijven volgens het OM wel verdachte.
Overval op distributiebedrijf De Bilt bij Bureau Hengeveld

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.