RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Willem Janssen: "Als je zo snel mogelijk omhoog wilt, moet er iets gebeuren"

1/4
UTRECHT - "We nemen met pijn in het hart afscheid van een clubicoon, maar als je zo snel mogelijk omhoog wilt, moet er wel iets gebeuren." Dat zegt Willem Janssen dinsdag als reactie op het ontslag van Jean-Paul de Jong als trainer van FC Utrecht.

Willem Janssen: "Als een trainer niet doorgaat, is iedereen schuldig"


SCHULDIG
De aanvoerder stelt zich schuldig te voelen aan de voortijdige aftocht van de trainer."Als een trainer niet doorgaat, is iedereen schuldig", zegt de captain. "En als wij de laatste twee duels met 3-0 hadden gewonnen, was het een heel ander verhaal geweest."

Maar FC Utrecht won niet van VVV en Fortuna Sittard, en staat elfde in de eredivisie. Dinsdagochtend velde de clubleidinghet vonnis. Jean-Paul de Jong is na iets meer dan negen maanden ontslagen als hoofdtrainer bij FC Utrecht.

De clubleiding is niet gek, ze weten wat er speelt"
Willem Janssen

Dat ontslag hing al vanaf het begin in de lucht. Toen De Jong in december werd gepromoveerd van assistent-trainer tot hoofdtrainer omdat Erik ten Hag naar Ajax ging, waren er al bedenkingen binnen de spelersgroep. Ook bij Janssen."De clubleiding is niet gek, ze weten wat er speelt.De situatie is van de zomer gevalueerd, en het is niet verbeterd", zegt Janssen.

 Jordy Zuidam en Jean-Paul de Jong Jordy Zuidam en Jean-Paul de Jong | Foto: Orange Pictures

"Wij zijn altijd transparant geweest over het feit dat er twijfels waren bij de aanstelling van Jean-Paul", zegt directeur voetbalzaken Jordy Zuidam. "En hoewel we er alles aan gedaan hebben, zijn die twijfels nooit helemaal verdwenen. Dan moet je eerlijk zijn."

Jordy Zuidam: "De twijfels zijn nooit helemaal verdwenen"


OPVOLGER
Over de vraag wie de opvolger moet wordengaat Zuidam woensdag nadenken. "We gaan niet door met de huidige interim-trainers als hoofdtrainer. Er gaat een opvolger komen voor Jean-Paul." Over de vraag wie dat moet worden heeft aanvoerder WillemJanssen nog niet nagedacht. "Wij zijn vandaag vooral bezig met het ontslag. Het speculeren zal nu wel gaan beginnen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -