RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Utrechtse kandidaat-politicus verdacht van acht plofkraken

UTRECHT - Steven Kilian, de Utrechter die dit jaar op de kieslijst stond voor de gemeenteraad, wordt door het OM van acht plofkraken verdacht. Dat bleek vanochtend bij de regiezitting tegenáKilian en zijn medeverdachten Jacky E. en Abdel T.

Tijdens de zitting werd duidelijk dat het OM de verdachten van meer strafbare feiten verdenkt dan eerst werd bekendgemaakt. In eerste instantie werd gesproken over ÚÚn mislukte plofkraak, maar de bende wordt nu beschuldigd van betrokkenheid bij liefst acht plofkraken.

Kilian stond als nummer tien op de kieslijst van de lokale partij Stadsbelang Utrecht tijdens de gemeenteraadsverkiezingen afgelopen maart. Uiteindelijk haalde de partij ÚÚn zetel.

VERSCHRIKKELIJK

Stadsbelang-voorman Cees Bos baalde enorm toen het nieuws van zijn partijgenoot bekend werd. Hij noemt de verdenking "verschrikkelijk voor onze partij". "Ik had een positief en goed beeld van deze jongen. Hij heeft verschrikkelijk goed geholpen bij de verkiezingen in 2014 en plakte ook posters voor ons. In die zin voel ik me wel belazerd, mocht hij inderdaad schuldig blijken."

De plofkraakbende waarvan Kilian deel zou uitmaken sloeg onder meer toe in Leersum. Buiten onze provincie waren de doelwitten in Druten, Zetten, Didam, Vurená(Gelderland), Boxmeer en Madeá(Brabant).


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht