Pooier van minderjarig meisje uit Baarn moet twee jaar de cel in

© RTV Utrecht
BAARN - "Heb je interesse in geld?, zo begon het contact tussen de toen 43-jarige Menderes C. en een minderjarig meisje uit Baarn. Dat gesprek leidde ertoe dat hij de pooier van het 14-jarige kind werd en zelf ook seks met haar had. Vandaag veroordeelde de rechter hem tot twee jaar celstraf.
Kort na het eerste contact tussen de man en het meisje, dat verliep via een online chatsite, spraken de twee af. Ze hadden seks, waarna C. 100 euro aan het meisje gaf. De ontmoeting was volgens hem 'een testje hoe ze in bed was'.
Na die eerste ontmoeting regelde de man meerdere keren afspraakjes tussen het meisje en mannen in Baarn en Amsterdam. Ook probeerde hij haar vriendin zover te krijgen om seks voor geld te hebben. De vriendin zag hier op het laatste moment van af.
Het meisje sprak vrijwillig met de mannen af, maar was minderjarig en kon volgens de rechtbank dus niet de gevolgen van haar sekswerk overzien. Bovendien rekent de rechtbank het de man aan dat hij het meisje voor de seksafspraken wiet en alcohol gaf. Ook werd hij in 2004 al tot drie jaar cel veroordeeld voor mensenhandel. Daarom is hij nu tot twee jaar cel, met aftrek van voorarrest, veroordeeld.
De rechter heeft nog een andere man veroordeeld omdat hij seks probeerde te hebben met het meisje. Hij krijgt acht maanden cel waarvan twee voorwaardelijk. Een derde verdachte is vrijgesproken vanwege een gebrek aan bewijs.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.