Discussie over geluidslekken Tivoli nog steeds niet voorbij

© RTV Utrecht
UTRECHT - Vier jaar na de oplevering van TivoliVredenburg is er nog altijd onenigheid over de geluidslekken. De gemeente wijst nu met de beschuldigende vinger naar ingenieursbureau Royal HaskoningDHV en legt de zaak voor aan een arbitragecommissie.
Kort na de opening van het gloednieuwe muziekpaleis bleek dat sommige zalen niet geluidsdicht zijn. Het herstel kostte een hoop geld. De gemeente heeft een naar eigen zeggen onafhankelijke geluidsadviseur ingeschakeld en die concludeert dat er een ontwerpfout is gemaakt.
Royal HaskoningDHV zou daarvoor verantwoordelijk zijn. Maar dat bedrijf schuift de schuld weer in de schoenen van Heijmans, het bedrijf dat de bouw uitvoerde.
Royal HaskoningDHV heeft aangeboden om te schikken, maar de gemeente vond het geboden geldbedrag te laag. "Nu geen oplossing is gevonden hebben we besloten om het geschil voor te leggen aan de arbitragecommissie zodat er duidelijkheid kan ontstaan over de aansprakelijkheid", schrijft het college van burgemeesters en wethouders van Utrecht.
Een stap naar de arbitragecommissie is een alternatief voor een rechtszaak. Bij een arbitragecommissie doen deskundigen uit de branche een uitspraak over het conflict. In dit geval dus bouw- en/of geluidsdeskundigen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.