RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Bolsius roept Den Haag op tot beter asielbeleid

AMERSFOORT - Burgemeester Lucas Bolsius van Amersfoort roept politiek Den Haag op om beter asielbeleid te maken.Aangespoord door het college wil hij hierover,samen met andere burgemeesters in gesprek gaan.

Aanleiding is het lot van Howick en Lili uit Amersfoort. Tijdens de raadsvergadering stond de burgemeester gisteravond stil bij hun situatie. De tieners moeten voor zaterdag het land verlaten. Volgens Bolsius roept dat veel verdriet op in Amersfoort en in het stadhuis.De moeder van Howick en Lili woont sinds de zomer weer in Armeni. Het is nog niet bekend of Howick en Lili bij haar gaan wonen. Ze heeft een klein en sober appartement. De andere optie is dat de Amersfoortse tieners naar een tijdelijke opvang gaan.

NIET OPGEVEN
Advocaat Patricia Scholtes zei gisteren dat de moeder van de tieners de strijd nog niet opgeeft. "Voogdij-instelling Nidos onderzoekt op dit moment samen met de moeder of er mogelijkheden zijn tot het realiseren van huisvesting en hulpverlening in Armeni. De beste oplossing blijft dat de gewortelde Howick en Lili blijven." De moeder blijft hopen dat de staatssecretaris gebruik maakt van zijn discretionaire bevoegdheid zodat haar kinderen in Nederland mogen blijven.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -