"Laat je kind lopen of fietsen naar school"

© ANP
AMERSFOORT - Breng je kinderen niet met de auto naar school, maar laat ze zelf lopen of fietsen! Met dit advies trapt Veilig Verkeer Nederland vandaag de nieuwe campagne 'De scholen zijn weer begonnen' af. De Amersfoortse verkeersorganisatie waarschuwt daarmee voor de scholieren die in grote groepen weer na een lange vakantieperiode naar school gaan.
De kans dat kinderen een ernstig ongeluk krijgen is na een vakantie een stuk groter dan in de rest van het jaar. "Daarom blijven we deze actie ook voeren, ook al is hij al jaren oud. We willen die aandacht erop blijven vestigen, zodat we er rekening mee kunnen houden", zegt José de Jong van Veilig Verkeer Nederland.
Vooral ouders van brugklassers moeten worden aangesproken met de campagne. Hun kinderen lopen het grootste risico betrokken te raken bij een ongeval, meldde VVN eerder. "Daarom roepen we de ouders op om in die eerste week de route naar school te fietsen. Ze weten niet waar de gevaarlijke punten zitten. Als je dit bespreekt, help je hen om de fietstocht naar school veiliger te maken."
Maar dat is niet het enige advies dat Veilig Verkeer Nederland geeft. "We hebben ook bedrijven en leveranciers benaderd om de schoolroutes te mijden, in ieder geval tijdens de begin- en eindtijd van de scholen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.