Tientallen overlastmeldingen door regen- en onweersbuien

© Caspar Huurdeman
WOERDEN/PROVINCIE UTRECHT - De regen en onweersbuien die vanochtend over de regio trokken, hebben flink wat problemen veroorzaakt. In onder andere Amersfoort, Soest en Kockengen staan straten blank. Woerden spande de kroon: daar viel tot nu toe 78 millimeter water. Dat is net zoveel als er normaal in de hele maand september valt.
In een huis bij een manege aan de Breukelerwaard in Breukelen sloeg vanochtend de bliksem in. De bewoners waren op dat moment thuis en ademden rook in.
De manege aan de Breukelerwaard in Breukelen.
De manege aan de Breukelerwaard in Breukelen. © PetersHotnews.nl
Toch maken ze het naar omstandigheden goed, liet de politie Stichtse Vecht vanochtend op Twitter weten. Ambulancepersoneel kwam uit voorzorg langs om de bewoners na te kijken. Er ontstond geen brand in het huis, wel raakte het dak flink beschadigd doordat dakpannen naar beneden vielen.
In Soest en De Ronde Venen stonden de straten blank.

STRATEN BLANK

In Soest stonden vanochtend meerdere straten blank, waaronder de Nieuweweg. Medewerkers van een rioolreinigingsbedrijf zouden vandaag juist de straatkolken leegzuigen, maar konden door het weer niet aan de slag. Op de Korte Ossendamweg waren meerdere volle kliko's omgespoeld, waardoor vuilnis over de straat spoelde.
Vuilnis spoelde over de Korte Ossendamweg.
Vuilnis spoelde over de Korte Ossendamweg. © Caspar Huurdeman
Ook in de gemeente De Ronde Venen is de regenval niet onopgemerkt gebleven. Met name de Herenweg in Vinkeveen is ondergelopen. In Kockengen hadden inwoners van het Fonteinkruid vooral pech.

WOERDEN

Woerden spande de kroon met 78 millimeter aan regen en dat was vooral te merken bij de Breeveldtunnel. "Niet alle auto's vinden dat fijn", twitterde Bastiaan Hoogland.
In Woerden viel vanochtend 78 millimeter.
In Woerden viel vanochtend 78 millimeter. © WoerdenTV
Volgens Weeronline viel er elders in Nederland 20 tot 40 millimeter aan regen, soms zelfs nog meer. Komende uren kan er nog wat water bijkomen.

TIENTALLEN MELDINGEN

Bij de brandweer kwamen vanochtend tientallen meldingen binnen als gevolg van de regenbuien, meldde de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) eerder vandaag. Het gaat volgens een woordvoerder onder meer om ondergelopen kelders en rioleringen die overgelopen zijn.
Het weer veroorzaakte deze ochtend ook problemen in het openbaar vervoer. Zo reden er geen treinen tussen Utrecht Overvecht en Hilversum vanwege een blikseminslag. De storing was rond 12.45 uur verholpen, het treinverkeer kwam daarna weer langzaam op gang.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.