RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Veel weerstand tegen extra bomenkap voor verbreding A27

1/2
UTRECHT - Om de verbreding van de A27 bij Amelisweerd mogelijk te maken, moet 28 hectare bosextra worden gekapt.Rijkswaterstaat heeft die ruimte nodig voor het werkverkeer.

In het eerste besluit was deze ruimte niet meegenomen. Deze week is officieel gepubliceerd hoeveel bomen er extra gekapt moeten worden en dat betekent dat betrokkenen bezwaar kunnen aantekenen tegen de gewijzigde plannen.

De Kerngroep Ring Utrecht verzet zich al jaren tegen de verbreding van de A27 en de consequenties die dat heeft voor het groen bij Amelisweerd. De aankondiging dat nog meer bomen wegmoeten vanwege het werkverkeer van Rijkswaterstaat heeft volgens de actievoerders grote gevolgen voor bewoners van Lunetten.

De kaalslag voor de verbreding is niet te compenseren"
Cees van den Brink

De wijkbewoners kijken nu nog tegen een groenstrook aan, maar volgens Cees van den Brink van de Kerngroep neemt de verbredinggroteske vormen aan. "De kaalslag voor de verbreding van de ring is niet te compenseren", zegt hij.

Tussen de snelweg en de wijk Lunetten is nueen groenstrook. "Alles wat je aan groen ziet gaat verdwijnen.Dat heeft Rijkswaterstaat nodig voor werkruimte", vertelt Van den Brink."Dat gaat een hoop herrie en viezelucht opleveren. Als dat groen weg is, dan komt het geluid van de snelweg allemaal deze kant op."

De Kerngroep Ring Utrecht verzet zich al jaren tegen de verbreding van de A27 en de gevolgen die dat heeft voor de natuur op die plek. Rijkswaterstaat zegt dat het gecompenseerd wordt, maar daar zet de actiegroep vraagtekens bij. "De kaalslag zal de eerstkomende 10 of 20 jaar niet hersteld zijn".De hoop is er nog steeds dat het hele plan voor de verbreding van tafel gaat. "De race is nog niet gelopen."


Op 4 november houdt de kerngroep een evenement in Utrecht. Daar wil de actiegroep laten zien welke alternatieven er zijn voor de verbreding van de snelweg.

Veel weerstand tegen extra bomenkap voor verbreding A27


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -