Muzikale ode aan Utrecht

© Muziekweek Gaudeamus
UTRECHT - Muzikanten brengen vanavond een muzikale ode aan Utrecht, als onderdeel van de Gaudeamus Muziekweek. Muzikanten zullen vanaf bootjes op de Singel een waterconcert geven. 
De Singel Serenade is een samenwerking met de Engelse stad Birmingham. Beide steden hebben historische grachten en het idee van Gaudeamus en de Birmingham Contemporary Music Group is dat musici op rondvarende bootjes spelen. Afhankelijk van de windrichting en de choreografie van de boten, ervaart het publiek op de kade steeds een ander deel van de muziek.  
Volgens festivaldirecteur Henk Heuvelmans is het logisch om Utrecht te bezingen. "Er is zoveel muziek in de stad zoals ensembles en musici in alle soorten en je hebt TivoliVredenburg. Utrecht is gewoon de stad van de muziek."
Utrecht is de stad van de muziek
Henk Heuvelmans
"Vroeger was er veel handel over het water en er is nog steeds heel veel handel, in ons geval tussen componisten uit allerlei landen die elkaar inspireren," zegt Heuvelmans. "Er wordt gezongen over de geschiedenis van steden en wat er allemaal via het water naar binnenkomt."
De muzikale ode bestaat uit muziek van moderne componisten die niet alleen muziek maken, maar ook theater, film en elektronica gebruiken in hun stukken. "Het is voor mensen die nieuwsgierig zijn naar dingen die ze niet kennen, ze kunnen zich laten verrassen."
De Gaudeamus Muziekweek begint vanavond om 19.00 uur op de Singel voor TivoliVredenburg en het festival duurt nog tot en met zondag.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.