RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Crossen op de Lek: Haalt Edo 120 km per uur?

1/5
LOPIKERKAPEL - Edo Brunner heeft er zin in vandaag. Hij is op weg naar Lopikerkapel, naar de Beachclub Klein Scheveningen aan de Lek. Een paradijs voor snelheidsduivels op water. Mensen met een speedboot, jetski, waterscooter of flyboard vertonen hier hun kunstjes. Edo's hart gaat sneller kloppen. Hij is zelf een fervent motorrijder en wil graag crossen op de Lek.

Het is heel simpel. Buiten de pieren hard varen, binnen de pieren stapvoets."
Richard Fick

Richard Fick, eigenaar van de Beachclub, vertelt Edo dat je niet overal in onze regio met een waterscooter of jetski het water op mag. Zo is het verboden om hiermee op een afgesloten plas te varen. Alleen op een doorgaande stroomvaart zoals de Lek mag je varen. En op bepaalde stukken mag je het gaspedaal zelfs helemaal indrukken. Richard: "Het is heel simpel. Buiten de pieren hard varen, binnen de pieren stapvoets."

Kijk hier hoe de 13-jarige Rowan op een flyboard kunstjes doet


300 PK

Edo popelt van ongeduld en wil gelijk een waterscooter uitproberen. Vooral als hij hoort dat de scooter een vermogen heeft van 300 PK en 120 kilometer per uur kan. Edo: "Zo dat is knoeihard!" Richard is het daarmee eens, maar geeft ook aan dat het gevaarlijk kan zijn: "Als je valt, is water beton."

 Edo mag zelf achter het stuur Edo mag zelf achter het stuur | Foto: RTV Utrecht

Ronald Zandvliet is fervent waterscooteraar en vertelt aan Edo de verkeersregels. Op de aangegeven plekken mag je gewoon kris kras en onbeperkt hard varen. Er zijn eigenlijk geen regels. Je moet wel een vaarbewijs hebben, maar als er iemand met een vaarbewijs bij je op de scooter zit, mag je ook zelf sturen. Edo laat zich dit niet twee keer zeggen en samen gaan ze de Lek op. Zou Edo de 120 kilometer per uur halen? Kijk de uitzending!

Brunner door de Bocht: Crossen op de Lek


Brunner door de Bocht wordt dinsdag uitgezonden op RTV Utrecht.

 Edo samen met Ronald op de waterscooter Edo samen met Ronald op de waterscooter | Foto: RTV Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -