Utrechtse Tourdelegatie op ambassade in Parijs

© Ringnalda Fotografie
UTRECHT/PARIJS - De Utrechtse Tour de France-delegatie is aangekomen op de Nederlandse ambassade in Parijs, waar de wielrenners vandaag finishen op de Champs-Élysées.
Aanwezig zijn onder andere burgemeester Jan van Zanen, enkele Utrechtse raadsleden en veiligheidscoördinator Ron Looy, die verantwoordelijk is voor het parcours van de Utrechtse Tourstart volgend jaar. Ook de voormalige Nederlanse Tourwinnaars Jan Janssen en Joop Zoetemelk bevinden zich onder de genodigden.
INSPIRATIE
De Utrechtse burgemeester en de Nederlandse ambassadeur hielden een korte toespraak. Van Zanen vertelde dat hij uitkijkt naar de Tourstart volgend jaar in Utrecht. Ook liet hij weten dat de bevindingen die de delegatie opdeed in Leeds inmiddels zijn besproken met justitie en de politie. De Utrechtse delegatie was eerder bij de start in Leeds om inspiratie op te doen en lessen te trekken.
De jeugdwielrenners die zaterdag in Parijs finishten na een mini-Tour, kregen van Van Zanen een medaille en een T-shirt. De negen deelnemers van de Belkin Tour Challenge vertrokken vorige week vanaf de Stadhuisbrug in Utrecht richting de Franse hoofdstad.
EERBETOON
Tijdens de bijeenkomst werd ook een minuut stilte in acht genomen als eerbetoon aan de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne.
Na de uitreiking van de truien zondagavond wordt de Tour de France symbolisch overdragen aan Utrecht.
Jan van Zanen en Jan Janssen
Jan van Zanen en Jan Janssen © RTV Utrecht
© RTV Utrecht
© RTV Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.