Woonwagenkamp Rhenen was luxe-walhalla

© RTV Utrecht
RHENEN - Bij de grootscheepse inval op een woonwagenkamp in Rhenen en op andere plaatsen zijn woensdag peperdure spullen in beslag genomen. Het gaat onder meer om twee Ferrari's, een Mercedes, circa zeven andere voertuigen, een quad, een waterscooter, dure sieraden en horloges, een vuurwapen en tienduizenden euro's aan cash. De inval had te maken met hennep- en witwaspraktijken.
Acht mannen zijn aangehouden. De arrestanten zijn 24 tot 52 jaar. Zes komen uit Rhenen, een uit Veenendaal en een uit Arnhem. Volgens de politie manifesteerde de groep zich als 'onaantastbaren'. Het onverklaarbare luxueuze leven dat ze leidden, was aanleiding voor het onderzoek, dat medio 2012 begon. Het doel ervan was ook de rust in de Rhenense gemeenschap te laten terugkeren, aldus de politie.
Een leger van 170 politiemensen deed woensdag doorzoekingen in het woonwagenkamp in Rhenen, op andere plekken in deze gemeente en in Veenendaal en Arnhem. Stedin heeft in acht gevallen fraude geconstateerd aan de elektriciteits- en/of gasaansluiting. De doorzoekingen werden op 12 locaties gedaan. Het ging om woningen en bedrijfspanden. De actie concentreerde zich op het woonwagenkamp.
De afgelopen maanden werden al diverse kwekerijen ontmanteld. Per oogst ging het volgens de politie om meerdere tonnen aan inkomsten.
Grote inval op woonwagenkamp Rhenen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.