VIDEO: Racemonster uit Zeist filmde zijn levensgevaarlijke stunts

© RTV Utrecht / Peter Huting
UTRECHT - Een man uit Zeist is vanochtend veroordeeld voor extreem hufterig rijgedrag. Hij plaatste video's op zijn Instagrampagina waarin hij volgens de politie asociale en gevaarlijke toeren uithaalt.
Zo rijdt hij met ruim 200 kilometer per uur over de Hoge Vuurseweg bij Lage Vuursche. De maximumsnelheid is daar 60. Hij plaatste ook een video waarin hij een motorrijder bijna van zijn motor rijdt en in een andere video haalt hij een wegafzetting weg.
Omdat het rijgedrag van de man erg opviel, is de politie hem extra in de gaten gaan houden. Uiteindelijk hebben ze hem gepakt toen hij met 100 kilometer per uur op een motor reed, op een weg waar je 50 mocht. Hij haalde daarbij in over een doorgetrokken streep en ging zo hard over een vluchtheuvel dat zijn motor loskwam van de weg. De rechter veroordeelde de man voor gevaarlijk rijgedrag en legde hem een boete op van 750,- euro. Ook raakt hij zes maanden zijn rijbewijs kwijt, waarvan vier voorwaardelijk.
De man gaf alle beschuldigingen toe en hij belooft zich in het vervolg aan de regels te zullen houden. Als hij de komende twee jaar opnieuw fouten maakt, is hij zijn rijbewijs hoe dan ook nog vier maanden kwijt.
Zeistenaar krijgt boete voor hufterig verkeersgedrag

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.