Buurvrouw redt baby uit water na crash Houten: "Graag contact met moeder"

De auto ging bijna kopje onder nadat de moeder en baby eruit waren.
De auto ging bijna kopje onder nadat de moeder en baby eruit waren. © Koen Laureij
HOUTEN - Een zwaar auto-ongeluk in Houten is dankzij oplettende buren niet heel ernstig afgelopen. Een wagen met daarin een moeder en haar jonge baby belandde in het water. Oplettende buren hielpen hen op het droge.
Belinda Balk woont bij de plek waar het ongeluk gebeurde en zag kort na de klap dat ze in actie moest komen. "Help, riep ze. De moeder hing met haar kind uit het raam."

DE SLOOT IN

Belinda twijfelde niet en worstelde door de sloot zich naar de zinkende auto. "Het is niet heel diep, maar de onderlaag is zacht." Ze nam de baby over van de moeder. Ondertussen waren meer mensen in het water gesprongen. Zij openden een deur en haalden de vrouw uit de auto.
Het ongeluk gebeurde rond 16.30 uur op de Rondweg, ter hoogte van de Kantmos (zuidoost-Houten). Drie auto's botsten op elkaar, waarvan twee frontaal. De weg was korte tijd dicht in beide richtingen.

CONTACT

Belinda wil graag weten hoe het nu gaan met de moeder en het kind, dat naar schatting pas enkele maanden oud is. "Volgens mij zijn ze niet gewond, maar ze zijn wel voor de zekerheid meegenomen door de ambulance", vertelt ze aan RTV Utrecht. "Ik hoop in de toekomst nog iets van hen te horen, hoe het met ze gaat."
Een politiehelikopter vloog enige tijd boven de plek van het ongeluk om beelden vanuit de lucht te maken. Het drama trok veel bekijks van omstanders.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.